Rots en Water

Wat is Rots en Water?

Rots en Water is een krachtige training die kinderen helpt om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om te leren omgaan met diverse situaties in het leven.

Rots en Water is een practice én evidence based programma: Het is uit de praktijk ontstaan terwijl de effectiviteit van het programma door vele onderzoeken, waaronder grote wetenschappelijke onderzoeken in Nederland, zijn bevestigd 

De 3 bouwstenen van Rots en Water;

  • Zelfreflectie: reflecteren op het eigen gedrag, gedachten en emoties, bewustwording van de fysieke en emotionele effecten van het gedrag voor zichzelf en anderen.
  • Zelfbeheersing en emotieregulatie: in staat zijn rustig te blijven in verschillende situaties, in staat zijn het eigen gedrag aan te passen, keuzes te maken in gedragsalternatieven, zodanig dat eigen en andermans belangen niet geschaad worden.
  • Zelfvertrouwen: kennen van en vertrouwen op de eigen kracht en mogelijkheden, op basis daarvan erop uit gaan, uitdagingen en lastige situaties aan durven gaan, in stressvolle situaties in actie kunnen komen, veerkracht kunnen tonen bij tegenslagen en jezelf de moeite waard vinden.

Rots en water staan tijdens de lessen symbool voor het volgende:

Rots (ik)Water (wij)
Ik ben sterkIk ben sterk
Ik kan voor mezelf opkomenIk kan vrienden maken en houden
Ik kan mijn eigen keuzes makenWij zorgen goed voor elkaar

En in het algemeen:

Rots (ik)Water (wij)
weten wie je bentvriendschap
weten wat je wiltverbondenheid
weten wat je doetcommunicatie

Waarom is het belangrijk? Ik ben ervan overtuigd dat deze training kinderen sterker maakt, zowel op school als in hun dagelijks leven. Ze ontwikkelen essentiële sociale en emotionele vaardigheden die hen helpen beter met anderen om te gaan en vol zelfvertrouwen de wereld in te stappen.

Ik ben een gecertificeerde training met als specialiteit Basisschool trainer. Dit kunt u ook terugvinden op de volgende site: Rots en Water Trainers – Rots & Water

Als u meer wilt weten over de Rots en Water training of vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Scroll naar boven